PRESKOČI NAVIGACIJO

Navodila za nakupovanje

Natisni stran

 

Slika prikazuje uvodno stran Spletnega nakupovalnega centra DZS: 

Iskanje artikla

Najprej moramo izbrati artikel, ki ga želimo kupiti. Poiščemo ga lahko v katalogu na levi strani ali preko zgornjega iskalnika, kjer lahko iščemo po različnih parametrih (naziv artikla, šifra, EAN koda, opis artikla, itd.). Potrošni material lahko poiščemo tudi preko iskalnika na levi strani, kamor vpišemo oznako tiskalnika oz. tonerja/črnila.

Artikle dodajate v košarico s klikom na gumb "Dodaj v košarico". Sedaj lahko oddamo naročilo oziroma nadaljujemo iskanje in dodajamo še druge artikle v košarico. S klikom na gumb "Zapri" lahko košarico preprosto zapremo in ponovimo iskanje artikla. Tako lahko dodamo večje število artiklov v košarico.

Oddaja naročila

Naročilo oddamo s klikom na gumb "Oddajte naročilo". S tem pridemo na blagajno, kjer izvedemo vse potrebne korake za nakup izbranih artiklov. Slika prikazuje blagajno, ki je razdeljena na 5 korakov. V zgornjem delu ekrana lahko vidimo vse korake ter tako spremljamo potek oddaje naročila. Za lažje spremljanje nam blagajna prikaže v katerem koraku oddaje naročila se nahajamo.Prijava uporabnika

V primeru, da predhodno niste prijavljeni se vam odpre okno za prijavo. Če že imate uporabniško ime in geslo ga vnesete, v nasprotnem primeru pa se registrirate kot kupec DZS. Če je registracija oziroma prijava uspešna se premaknete na tretji korak. V primeru, da ste bili pred oddajo naročila že prijavljeni, prav tako skočite iz prvega na tretji korak.

Način plačila

V tem koraku izberete način plačila. V primeru, da izberete način plačila s kreditno kartico se vam odpre dodatni izbirni meni za izbiro tipa kreditne kartice. Nato nadaljujete z naslednjim korakom.

Naslov za dostavo

V tem koraku izberete način dostave in naslov na katerega želite prejeti blago. Privzet je naslov, ki je bil podan ob registraciji. Ob oddaji naročila lahko izbirate med naslovi, ki ste si jih predhodno vnesli ali pa preprosto vpišete novega, ki se shrani med dostavne naslove in ga lahko uporabite ob naslednjem nakupu.

Dostavne naslove ter vse ostale podatke (osebne podatke, zamenjava gesla, pretekla naročila) lahko urejate in pregledujete s pritiskom na gumb "Moj račun", ki se nahaja v zgornjem desnem kotu ekrana.Ko določite dostavni naslov nadaljujete z naslednjim korakom.

Povzetek nakupa

V tem koraku vidite povzetek nakupa:

 • artikli naročila (naziv, količina, cena)
   
 • skupna vrednost naročila, prihranek, strošek dostave
   
 • dostavni naslov
   
 • način dostave
   
 • način plačila
   
 • oddaja komentarja (lahko vnesemo komentar k nakupu)
   
 • gumb za strinjanje s pogoji poslovanja (brez strinjanja s pogoji ni možna oddaja naročila)
   

Če so vsi podatki pravilni in vsa obvezna polja izpolnjena lahko s pritiskom na gumb "Oddaj naročilo" naročilo oddate.

V primeru, da je bil kot način plačila izbrano plačilo s kreditno kartico, se odpre še dodatno okno, v katerega vnesete podatke o kreditni kartici.

Zaključek naročila

Po zaključku nakupa se prikaže okno s številko naročila. Na svoj elektronski naslov prejmete sporočilo o oddaji naročila, ki vsebuje vse podrobnosti nakupa.