PRESKOČI NAVIGACIJO

Predstavitev

Natisni stran

 

 

Od tiskanih korenin do  virtualnih širin                      

Nekoč

Že skoraj sedemdeset let  predstavlja založništvo enega glavnih področij delovanja družbe DZS, d. d.

Davnega leta 1945 je vlada Narodne republike Slovenije ustanovila Državno založbo Slovenije in ji določila poslanstvo: izdajanje, založništvo in prodaja učbenikov, učil, tiskovin, knjig in revij. Prve knjige so izšle že leta 1945, in sicer Župančičev Zimzelen pod snegom in prvih deset šolskih knjig.

Izdajali smo tudi knjižna dela, ki imajo zagotovi širši, tudi nacionalni interes. Kot taka naj izpostavimo projekta Slovar slovenskega knjižnega jezika in Veliki splošni leksikon.

 Že od prvih let svojega obstoja smo imeli precej razvejano maloprodajno mrežo po vsej Sloveniji.

V začetku devetdesetih let  smo se odločili za spremembo celostne podobe imena in preimenovali smo se v DZS, d. d.

Danes

Smo vodilni ponudnik na področju šolskih gradiv za večino predmetnih področij. Naš izobraževalni portal Vedež je pomemben komunikacijski kanal do odjemalcev. Učitelji pa lahko poleg koristnih informacij najdejo tudi  najrazličnejše elektronske vsebine.  Lani je  nemški inštitut za pedagogiko in informatiko s pečatom odličnosti Comenius EduMedia za leto 2011 nagradil Vedeževo e okolje 1, 2,3, ki smo ga izvedli v okviru javnega razpisa za e-gradiva.

V vseh letih smo širili svojo maloprodajno mrežo po Sloveniji, danes imamo 50 knjigarn in papirnic, ki jim ponosno dodajamo še prenovljeni  spletni nakupovalni center.  Že več let uspešno sodelujemo  s svetovno priznanim oskrbovalcem  pisarn s pisarniškim materialom, podjetjem Staples. Ponosni smo na lastno blagovno znamko Office Line.