PRESKOČI NAVIGACIJO

Možnosti plačila

Natisni stran

 

5          Načini plačila in plačilni pogoji

5.1          Fizične osebe

5.1.1      Po povzetju (plačilo z gotovino ob prevzemu)

Kupec kupnino poravna dostavljavcu - Pošti Slovenije ob prevzemu blaga. Pošta Slovenije za posredovanje plačila zaračuna kupcu 1,22 EUR provizije.

5.1.2      S plačilnimi karticami:

•             EUROCARD MASTERCARD

•             VISA

•             MAESTRO

•             VISA ELECTRON

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika, enako se ne shranjujejo številke kreditne kartice za  prihodnja naročila. Ob ponovnem nakupu je potrebno številko kreditne kartice ponovno vpisati. V primeru nepooblaščene uporabe vaše kreditne kartice pri nakupu se ravnajte po navodilih, ki vam jih določa izdajatelj vaše kreditne kartice.

Pomembno: Po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

5.1.3      S storitvijo VALÚ

Preko sistema za plačevanje z mobilnim telefonom. Podatke o vaši GSM številki boste vnesli po potrditvi in oddaji naročila.

 5.1.4     Plačilo pri naročilih iz aktualne ponudbe prednaročil po prednaročniških cenah

Skladno z Zakonom o enotni ceni knjige (Ur.l. RS št. 11/2014) je za prednaročila po prednaročniških cenah obvezno plačilo pred izidom knjige. Knjige v prednaročilu po prednaročniških cenah lahko zato kupite le s takojšnjim plačilom z izbiro načina plačila »plačilna kartica« (skladno s točko 6.1.2) ali »VALÚ« (skladno s točko 6.1.3) ali s plačilom po predračunu. Šteje se, da ste plačilo po predračunu izbrali, če boste pri oddaji naročila izbrali način plačila »po povzetju«. V tem primeru  boste po e-pošti prejeli predračun, ki ga morate plačati najpozneje do datuma navedenega na predračunu. Plačilo po predračunu lahko opravite z nalogom UPN prek svoje spletne banke ali na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji.

5.1.5 Plačilo po predračunu

Kupec prejme predračun po elektronski pošti. Dostava blaga ali osebni prevzem  je možen po prejemu plačila.

5.2          Pravne osebe

Redna prodaja: z rokom plačila 15 dni, prednaročniška prodaja: po predračunu.

Kupec po opravljeni storitvi po pošti prejme račun.