PRESKOČI NAVIGACIJO

Varovanje osebnih podatkov

Natisni stran

 

10       Varstvo osebnih podatkov

Kupec dovoljuje ponudniku zbiranje in uporabo pridobljenih osebnih podatkov. Zbrani osebni podatki se uporabljajo za potrebe nakupovanja v SNC DZS, z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja.

Ponudnik se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l. RS št. 86/2004 s spremembami). S klikom na gumb "PRIJAVA" kupec dovoljuje, da ponudnik z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z njegovimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Kadarkoli lahko kupec pisno ali po telefonu zahteva, da se v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko SNC DZS shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku SNC DZS (www.dzs.si) shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj SNC DZS lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj SNC DZS podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo in telefonsko številko.

Podatki, ki jih SNC DZS zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov SNC DZS.